Széket és tükröket vásárolt, és a legjobb manikűrtermékeket.

Tehát úgy néz ki, minden készen áll arra, hogy szépségszalonja meghozza első ügyfeleit. 

Annak érdekében, hogy a látogatók áramlása ne „száradjon” ki, aktívan jelen is kell lennie szépségszalonjának az interneten. 

Ebben a cikkben elmondom, hogyan hirdethet fodrászatot, pedikűr szalont, kozmetikát, szolárium stúdiót és egyéb szépségszalont.

 Továbbá hogyan népszerűsítheti szépségápolási vállalkozását a közösségi hálózatokon.

Hogyan népszerűsítsünk egy szépségszalont a közösségi médiában  

Hogyan népszerűsítsünk egy szépségszalont a közösségi médiában  

A szépségszalon népszerűsítésének egyik leghatékonyabb módja a semmiből a közösségi média fiókok létrehozása.

A célközönségét elemezve (hol és mikor a legaktívabbak és hol tartózkodnak) fiókján keresztül beállíthatja a célzott megjelenítést – fényképekkel, illusztrációkkal, blog cikkeket megosztva, gifekkel vagy videókkal. 

A potenciális ügyfelek látni fogják őket hírfolyamukban. A célzott megjelenés lényege a nevében rejlik: a „cél” szó „célt” jelent. 

Az ilyen reklám, ha megfelelően van konfigurálva, csak azt a közönséget „érinti”, amely megfelel a megadott feltételeknek, és kivétel nélkül nem jelenik meg mindenkinek, mint például a televízióban, rádióban és újságokban.

A célzással a lehető leghatékonyabban lehet jelen szépségszalonja a közösségi médiában. 

Ezzel pénzt és időt takaríthat meg, vonzza az érdeklődőket, akiknek mindenképpen szükségük van az Ön szolgáltatására. 

A megfelelő marketing lehetővé teszi, hogy szigorú beállításokat állítson be a célközönség számára – nem, életkor, földrajz, hobbi, munkahely, más szalonok és stylistok előfizetése stb. 

Ugyanakkor a célzás lehetővé teszi a rugalmasságot és a különböző típusú ügyfelekhez való alkalmazkodást: bizonyos statisztikailag elemezhető adatok megjelenítését az elemzőknek. 

Érdemes megjegyezni, hogy bár a célzás az egyik legpontosabb hirdetési eszköz, igazolást, tesztidőszakokat és módosításokat igényel.

A megfelelő célzás segít abban, hogy ne csak új ügyfeleket találjon szépségszalonjához, hanem emlékeztesse a meglévőket is.

Olyan hirdetéseket jeleníthet meg, mint például: „Volt -e már nálunk korábban? 10% kedvezmény a következő látogatáskor ”,„ Szalonunkban minden tizedik hajvágás ingyenes ”stb. 

Ez segít felkelteni azoknak a látogatóknak az érdeklődését, akik követik Önt, de valamilyen oknál fogva megfeledkeztek szalonjáról. 

A közösségi hálózatok kiváló platformot jelentenek a szalon számára, hogy kommunikáljon ügyfeleivel. 

A szokásos közösségi hálójukon megismerkednek az ajánlatokkal, kedvezményekkel, promóciókkal, rendezvényekkel.

Például szépségipari előadások és mesterkurzusok fodrászoknak és manikűrmestereknek a látogatók közül meghívott modellekkel. 

Ezenkívül kiváló eszköz a további értékesítéshez – személyi asszisztensként közvetlenül kapcsolatba léphet az ügyfelekkel.

Emlékeztesse őket arra, hogy a géllakk viselési időszaka a végéhez közeledik, és ideje lenne új manikűr készítésére, rendszeresen kérdezze meg, hogy elégedett-e az új hajvágással, függetlenül attól, hogy a hajformázást otthon is meg lehet -e csinálni stb. 

Ha szépségszalont szeretne népszerűsíteni a közösségi hálózatokon, nem hagyhatja üresen a fiókjait – az ügyfélnek látnia kell, hogy kicsoda. 

Itt fontos bemutatni a szolgáltatásokat és az őket nyújtó mesterembereket, valamint bemutatni értékeit. 

Próbáljon hasznos és érdekes lenni a bejegyzéseiben és történeteiben, ne legyen tolakodó – napi egy -két bejegyzés plusz néhány eltűnő történet elég lesz még az Instagram számára is.

A szépségszalon népszerűsítéséhez a közösségi médiában próbálja kiegyensúlyozni a tartalmát. Hozzávetőleges séma:

• 20% a portfólióból – nagyon fontos, hogy pontosan megmutassa az ügyfeleknek, mit kínál nekik: valódi fotókat a frizurákról, sminkekről, szemöldök korrekcióról „előtte” és „utána” stb.


• 20% információs hozzászólások esetén – szolgáltatások, promóciók, a cím és a munkaidő említése;


• 20% oktatási tartalom – meséljen nekünk az Ön által használt anyagokról, tegyen közzé tippeket az otthoni személyes ápolásról, és így tovább;


• 15% a vállalati információkért – ismerkedés a személyzettel, a „függöny mögött” és a szalon eredményeinek ismertetése;


• 15% szórakoztatásra – viccek, tematikus videók, filmválogatások a leglátványosabb színésznőkkel és hasonlók;


• 5% visszajelzésért – kérdezze meg az előfizetőket a nyújtott szolgáltatások minőségéről, derítse ki, mi hiányzik az árlistából, tegyen közzé őszinte véleményeket;


• 5% a versenyekre és nyereményjátékokra – adjon a szerencséseknek bérletet néhány kezelésre: amit majd elmondanak barátaiknak és családjuknak.

Hogyan reklámozzunk egy szépségszalont a Google-ban

Egy weboldal is segít a szépségszalon népszerűsítésében. A felhasználók akkor látogatják, amikor szeretnék megtudni a szolgáltatásainak árait, megnézni a portfóliót. Minél érthetőbb és felhasználó barátabb a webhelye, annál több ügyfél ajánlja Önt másoknak. 

Az abszolút átláthatóság segít ebben: adja meg a szolgáltatások és árak aktuális listáját, meséljen nekünk a berendezésekről és az anyagokról, tegyen egy kényelmes űrlapot a regisztrációhoz és a lemondáshoz a webhelyen. 

Szépségszalonját a Google segítségével is hirdetheti a kontextus szerinti hirdetés és a keresőoptimalizálás – SEO – használatával. 

A kontextus szerinti hirdetés lehetővé teszi, hogy webhelye az első sorokat foglalja el a keresési eredmények között, valamint bannerek formájában jelenjen meg az internetes oldalakon. A felhasználó az interneten keresi hol találhat pl; pedikűröst.

A SEO marketing pedig röviden olyan intézkedések összessége, amelyek annak biztosítására szolgálnak, hogy webhelye az elsők között legyen a keresési eredmények között. 

Az ügyfél beírja a „szépségszalon Budapest” kifejezést, és megnyit egy linket ami jó esetben az Ön webhelyére mutat – ez a Google által kiadott oldalak listájának tetején lesz megtalálható. 

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, meg kell töltenie a webhelyet minőségi tartalommal: optimalizált cikkek a megfelelő kulcsszavakkal, eredeti fényképekkel és videókkal, fel kell építeni a linktömeget.

Növelni kell az interneten való hivatkozást, felhasználóbaráttá kell tenni az erőforrást, és mindezeket rendszeresen optimalizálni az állandóan változott piaci résztvevők jelenléte miatt. 

Létezik belső és külső webhelyoptimalizálás – mindkettő befolyásolja a pozícióját a keresési eredményekben. 

A szépségszalon népszerűsítéséhez a keresőmotorokban átfogóan kell foglalkoznia velük. 

A külső optimalizálás sok linket kap a webhelyére más forrásokból. 

A keresőmotor látja, hogy Önre hivatkoznak, ami azt jelenti, hogy bíznak a szépségszalonjában az emberek – és a keresési eredmények között feljebb lépteti oldalát. 

Ez mind pénzért, mind organikusan történik – linket ad magának, amikor jelen van a fórumokon, blogol, interjút ad, szakértő a YouTube -on, stb.

A belső optimalizálás a következőket foglalja magában:


• a szemantikai mag összeállítása – a kulcsfontosságú lekérdezések kiválasztása, amelyekkel a webhely népszerűsítésre kerül;
• a webhely belső szerkezetének javítása – a szakaszok közötti átmenet logikus, minden információ rendszerezett;
• technikai hibák – hibás hivatkozások, ismétlődő oldalak stb. – kiküszöbölése;
• az oldalak relevanciájának növelése – webhelyének hasznosnak és érdekesnek kell lennie az ügyfél számára;
• belső linkelés – ha felhasználó hosszabb ideig marad, és linkek segítségével lépjen át cikkről cikkre;
• képoptimalizálás – gyönyörű frizurák és manikűr keresésében segít képek alapján a keresőknek;
• a használhatóság javítása – minél kényelmesebb a webhelyen lévő személy számára a „kapcsolat” gomb, annál több vendége lesz. 

Az oldal SEO-optimalizálása mellett további automatizálása is jól jön. 

A Google-ban a szépségszalonjának népszerűsítése új ügyfeleket hoz – kényelmes kommunikációt kell kialakítani velük. 

Szépségszalon marketingesként segítek ebben (is). Amennyiben segítségére lehetek, vegye fel velem a kapcsolatot.