Egy új szalon elindítása nem könnyű feladat, főleg, hogy igen sok fodrász tevékenykedik a szépségiparban.

Ha Ön is ez előtt a feladat előtt áll, ezt bizonyára tudhatja.

Már az előkészületek is bonyolultak, hiszen meg kell lennie a megfelelő szakmai tudásnak, az elegendő tőkének, meg kell vásárolni, vagy kibérelni egy helyet a szalonnak, többféle engedélyt meg kell szerezni, minden előírásnak meg kell felelni.

És még csak ezután következik az igazi nehéz munka: vendégeket kell csábítani az üzletébe.

Természetesen szépségszalon marketing is létezik, ezt kell felhasználnia egy fodrászat nyitása esetében is, hogy sikeres legyen. Lássuk, miről szól ez.

Mit is jelent a marketing, jelen esetben a szépségszalon marketing?

Elsőként mindenkinek a reklám juthat eszébe a marketing szóról. Ám nem csak ebből az egy elemből áll.

A marketing egyik feladata, hogy elemzi a piacot, a vásárlók vagy ügyfelek elégedettsége érdekében, mindig ismeri az aktuális trendeket, megismerteti és megszeretteti a terméket vagy a szolgáltatást, meghatározza az árakat, és ezen kívül befolyásolja a fogyasztókat, különféle szövegekkel, reklámokkal, képekkel.

Ha jól alkalmazza a marketinges lépéseket, módszereket, az Ön vállalkozása, jelen esetben fodrászata is a siker útjára léphet. Mind ezek mellett persze nélkülözhetetlen a szaktudás és a fogyasztók iránti tisztelet.

Így már értheti, miért fontos az Ön fodrászüzletének is a szépségszalon marketing. Meg kell ismernie a fogyasztók igényeit, el kell adnia számukra a szolgáltatást, és ez csak úgy valósulhat meg, ha tudja, mire vágynak igazán.

Ehhez tisztában kell lenni az aktuális trendekkel például.

Legyen mindig nyitott és naprakész, legyen fejlődőképes, képezze magát.

Ha már tudja, mi a jelenlegi divat hajkoronákat illetően, mik a legnépszerűbb szolgáltatások, akkor már csak az van hátra, hogy ezt eljuttassa leendő vendégei felé, hogy az Ön szalonjában minderre lehetőség kínálkozik.

A szalon megnyitásakor például szervezhet akciókat, a vendégek kipróbálhatnak többféle szolgáltatást a nyitónapon.

Legyen az üzletnek szórólapja, vagy Önnek egy névjegye, melyet nyitás után ki tud osztani, és az elégedett vendégek később visszatérnek, értesíthetik ismerőseiket is.

Annak érdekében, hogy a vendégek hűek maradjanak szalonjához, alakítson ki egy törzsvendég szolgáltatást. Például, minden ötödik hajvágás után kedvezmény jár, vagy valamilyen plusz szolgáltatás kevesebb összegért.

Így sokkal vonzóbb lesz a vendégek számára, hogy újra és újra ellátogassanak fodrászüzletébe.

Arra is figyelni kell, hogy a vendégek jól érezzék magukat a szolgáltatások közben. Legyen a környezet kényelmes, szépen kialakított, a vendégek igényeinek megfelelő.

Mindehhez persze az első lépés az az, hogy a leendő vendégek megtalálják fodrászüzletét.

Hogyan lehet ezt elérni?

A legegyszerűbb és legmodernebb választás ehhez az internet. Készítsen egy igényes weboldalt, ahová felírja a szalon címét, az Ön elérhetőségét, a szolgáltatásokat, a nyitvatartást, és minden más fontos tudnivalót.

Emellett legyen jelen fodrászüzlete a közösségi média platformokon is, hiszen az emberek ezeket mindennap nézik, itt tud terjedni leggyorsabban az információ.

Új üzletként akár újságokban is hirdetheti szalonját, rövid, találó szövegekkel, figyelemfelkeltő képekkel.

A hirdetéskor nagyon fontos, hogy csak az előnyeit és pozitív tulajdonságait emelje ki, csak erre fókuszáljon.

Találja meg a legjobb hirdetési módszereket, például azt, hogy az internet böngészése közben felbukkanjon az Ön szalonja is hirdetésként.

Az online szépségipari marketing nagyon hatásos tud lenni.

Tegyen Ön is annak érdekében, hogy fodrászüzlete sikeres legyen, és széles vendégkörrel rendelkezzen a jövőben!

Ehhez csupán néhány egyszerű szépségszalon marketingfogást kell megismernie és megtennie.