Nem akar beindulni vállalkozása?

Egyszerűen nem gyűlnek a vendégek a szalonban?

A probléma lehet, hogy a rossz, vagy az eddig egyáltalán nem alkalmazott marketingben keresendő.

Lássuk, mit tud tenni ezért online, hogy a megfelelő marketinges módszerekkel meggyőzze a leendő vendégeket szalonja előnyeiről.

1. Honlap létrehozása

Ha ezt még nem tette meg, mindenképpen hozzon létre szépségszalonjának egy igényes, rendezett honlapot.

Az emberek már szinte mindent az internet segítségével találnak meg, és ez alól a különböző szépségipari szolgáltatások sem kivételek. Sokkal könnyebben megtalálható lesz szalonja, ha van nyoma a világhálón.

2. Lényegre törő szövegek

Amennyiben már megvan a weboldal, jó ötlet, ha a kezdőoldalán egy rövid, de frappáns szöveg várja a látogatókat, amely kiemeli a szalon fő előnyeit, az érdeklődők figyelmét felkelti, tovább fognak keresgetni az oldalon.

3. Képek beillesztése

Nagyon jó dolog és szükséges is néhány képet betenni a szalon oldalára, hogy ezzel is színesebb és érdekesebb legyen. Arra viszont figyelni kell, hogy ne legyen túl sok, túl részletes képek, tartani kell a mértéket.

Legyen honlapja letisztult és esztétikus.

4. Egyértelmű megfogalmazások

Ne nyújtsa túl hosszúra, túl bonyolultra egy-egy szolgáltatás leírását, törekedjen az egyszerű, tömör, érdekes megfogalmazásokra. Szólítsa meg az olvasót, így a leendő vendég még jobban úgy fogja érezni, hogy ez neki szól.

5. Referencia munkák

Amennyiben olyan szépségszalonja van, mely szemmel látható eredményt ad, (például: tetoválószalon, manikűr-pedikűr, fodrászat stb.) töltsön fel képeket eddigi munkáiról az oldalára, esetleg előtte-utána képeket is.

Ennek segítségével a weboldalon járók látni fogják hogyan dolgozik, milyen eredmények érhetők el, ha ők is igénybe veszik szolgáltatását.

6. Vélemények

Sokkal hatásosabb és meggyőzőbb lehet szépségszalonja marketingje, ha elégedett ügyfelek véleménye is megjelenik az oldalon, hiszen ezek alátámasztják, megerősítik szalonja minőségét.

Mindig jobb többféle véleményt hallani, mint egyet; több pozitív gondolat sokkal meggyőzőbb lehet.

7. Közösségi média

Az is fontos, hogy szépségszalonja jelen legyen a közösségi média platformokon, ez is hozzátartozik az online marketinghez. Ide is tölthet fel fotókat, kiírhat fontos információkat és így sok emberhez fog eljutni.

8. Kulcsszavak használata

Weboldalán gyakran és sok kulcsszót alkalmazzon, mivel így a keresőmotorok előre fogják tenni, mint releváns találat, és így sokkal könnyebben megtalálható lesz az oldal.

Gondolkodjon a vendégek fejével, mire kereshetnek rá az interneten, ha például egy tetoválást szeretnének egy adott városban? Alkalmazzon kulcsszavakat, többször.

9. Célcsoport megnevezése

Ez nem csak online marketing esetében kiemelt fontosságú, de remekül alkalmazhatja szalonja weboldalán.

Mindig meg kell nevezni, kiknek szól főként egy-egy szolgáltatás, ezáltal az érdeklődő rá fog ismerni saját magára.

Például, ha Önnek egy kozmetikai cége van, a különböző szolgáltatásokat csoportosíthatja bőrproblémák, életkor szerint, így a leendő vendég is könnyebben megtalálja, mire van szüksége.

10. Tájékoztatás a szolgáltatásokról

Ez a pont egyértelmű lehet, de mindenképpen célszerű megnevezni milyen szolgáltatások elérhetők a szalonban, hiszen csak így fogja tudni a vendég, hogy az, amit keres, szalonjában megtalálja-e.

Nem elegendőek önmagában a referenciamunkák, képek és a vélemények.

A fő tényező, amit a vendég tudni szeretne, azok a szolgáltatások.

Emellett érdemes lehet feltüntetni a szolgáltatások árát is, persze ez nem minden esetben pontosan meghatározható, ekkor minden bizonnyal árajánlatot fog adni az ügyfélnek.

A megfelelő marketing szépségszalonok számára is nagyon fontos vendégek szerzése és megtartása céljából.

Ezeknek az egyszerű tippeknek a segítségével, az online marketing szépségiparban való alkalmazásával Önnek is beindulhat vállalkozása.