Egy műkörös tanfolyam elvégzése után arra vágyik az ember, hogy minél hamarabb tudjon nyitni egy saját manikűrös szalont, és ki tudja építeni a vendégkörét.

Kezdőként ez nem egyszerű, hiszen akinek már van egy jól bevált körmös szakembere, nem valószínű, hogy váltani fog, hiszen a vendégek bíznak a tapasztalatban és a jól ismert szakemberben.

Kevesen mernek elmenni egy pályakezdőhöz, mert attól tartanak, hogy tapasztalat hiányában nem kapnak szép végeredményt, és akkor utána hetekig nekik nem tetsző körömmel kell élniük.

Ahhoz, hogy a leendő vendégek kétségeit eloszlassuk, alkalmazni kell a szépségszalon marketing bizonyos eszközeit.

Csak így érhető el a kiépült és visszajáró vendégkör.

Először is, amit meg kell tenni, az a referenciamunkák létrehozása, bővítése.

Ebből látják az érdeklődők, hogy milyen fajta körmök készülnek, mire számíthatnak, ha ők is ellátogatnak szalonjába.

Hogyan lehet referenciamunkákat gyártani?

Ekkor jönnek képbe az ismerősök, barátnők.

Amellett, hogy ez számára is gyakorlás, bővítheti portfólióját, és az ismerősök nagy valószínűséggel szívesen segítenek céljai elérésében.

Az elkészült munkákat le kell fotózni, szép háttérrel, esetleg a szalon nevének feliratát is rá lehet írni, így még jobban látszik hova tartozik, ki készítette.

Ha már van elegendő referenciamunka, a második lépés a következő: hirdetni, hirdetni, hirdetni!

Ez a szépségszalon marketing egyik nagyon fontos összetevője. Hirdetés nélkül nagyon nehezen jut el a potenciális vendégekhez a szolgáltatás.

Egy kezdőnek nem biztos, hogy sok pénze van a reklámok létrehozásához, de kezdetekben lehet ezt csinálni olcsón is. A közösségi média oldalak ingyenesek, szinte mindenki használja őket.

Egy Facebook oldal létrehozásával máris több emberhez fog eljutni az új műkörmös szalon híre. Sőt, még hirdetni is lehet magát az oldalt, igaz ezért fizetni kell, de nem kell csillagászati összegekre gondolni.

Bőven megéri, ha ezzel sikerül visszatérő vendégeket vonzani a szalonba.

Amennyiben a körömépítő szolgáltatás inkább a fiatal korosztályt célozza meg üzletében, Instagram oldal létrehozása is egy jó ötlet lehet, hiszen a fiatalabbak ezt is nap, mint nap használják.

Mivel ennek az oldalnak fő funckiója a képfeltöltés, nyugodtan tegye fel összes munkáját.

Itt is lehet hirdetni, hasonlóan a Facebook-hoz.

Az online marketing a szépségszalonok szempontjából is nagyon meggyőző tud lenni.

Egy jó szögből lefényképezett elkészült műköröm, egy szép háttérrel, és a szalon nevével professzionális hatást nyújt.

A saját weboldal létrehozása is egy jó módszer, ám kezdőként nem biztos, hogy a legjobb. Egy igényes honlap elkészítéséhez profi segítséget kell kérni, és ez jóval több pénzbe kerül, mint a közösségi média oldalakon való hirdetés. Legyen azután weblap, miután már megy az üzlet!

A szépségszalon marketing sem merül ki a reklámozásban.

Másik fő feladata, az árak meghatározása. Kezdőként kevés tapasztalattal ne akarjunk rögtön drágán dolgozni.

Először be kell indulnia a szalonnak.

A fogyasztók a magas árért cserébe nagyon minőségi szolgáltatást várnak el, és nem biztos, hogy bíznak annyira egy pályakezdőben, hogy kifizessenek neki egy magasabb összeget.

Éppen ezért, indítsunk alacsonyabb árakkal, ne legyenek egyszinten az áraink egy sok éve tevékenykedő, népszerű körmösével.

A vendégkör tágulásával, és a saját fejlődésünkkel természetesen később lehet emelni az árakon, hogy a lehető leg-nyereségesebb legyen az üzlet.

Minden kezdet nehéz – szokták mondani.

Türelemmel és a szépségszalon marketing megfelelő eszközeink alkalmazásával azonban a sikeres manikűrös szalon elérése nem csak álom!