A marketing egyik feladata a reklámozás, a piac kutatás és az árak meghatározása mellett a meggyőzés, a fogyasztók befolyásolása.

A marketing szépségszalonoknak is egy nagyon fontos dolog, hiszen használni kell ezeket az eszközöket a siker érdekében.

Egy fogyasztó stúdió esetében erősen kell alkalmazni a meggyőzés eszközét is.

Az ügyfeleknek érezniük kell, hogy nekik szükségük van az adott szolgáltatásokra állapotuk miatt.

Ha ezt érzik, és meggyőzte őket érveivel, fogyasztó stúdiójához fognak fordulni segítségért.

Hogyan lehet meggyőzni az embereket arról, hogy le kell fogyniuk?

Sokan félvállról veszik ezt a problémát, és nehéz lehet felnyitni a szemüket.

Az első és nagyon fontos, hogy a hirdetésben, vagy szövegekben nem szabad azt mondani konkrétan, hogy az egyén kövéren értéktelen, vagy, hogy nem néz ki jól.

Ehelyett azt kell megfogalmazni, hogy hogyan tud sokkal jobb formában lenni, hogyan tudja magát jól érezni bőrében, hogyan láthatja magát szépnek – és ehhez az eszköz a fogyasztó stúdió szolgáltatásai.

Ám vannak olyanok, akiket egyáltalán nem zavar súlyfeleslegük, boldogok és kiegyensúlyozottak.

Ez alapvetően egy jó tulajdonság, de nem akkor, ha valaki súlyosan elhízott.

Ezt is ki kell emelni, hogy az elhízás miért veszélyes, milyen betegségek alakulhatnak ki emiatt, milyen hátrányai lehetnek annak, ha valaki nem a megfelelő testsúllyal rendelkezik.

Ez nagy valószínűséggel meg fogja győzni a súlyfelesleggel rendelkezőket, hiszen senki nem szeretne például szívbeteg lenni, vagy cukorbetegségben szenvedni egész életében.

Nem elég azonban megemlíteni ezeket, hiszen sokan azt gondolhatják, velük ez úgysem történik meg.

Meg kell ismertetni a lehetséges tüneteket, következményeket, a kialakulás folyamatát, így sokkal meggyőzőbb és hatásosabb lehet egy szöveg.

Mindezt blogbejegyzésekbe lehet foglalni, hogy az olvasó számára érdekes legyen, de mégis meggyőzze, és felismerje, hogy ő is ettől a problémától szenved, és szüksége van a kezelésekre egészsége érdekében.

Egy másik stratégia, mely szintén a meggyőzés eszköze, azok a képek beillesztése weboldalára.

Néhány fotó elhízott emberekről is nagy hatással lehet az ügyfelekre, hiszen nem szeretnének olyanná válni, és jobb megelőzni a kóros elhízást.

Ezen kívül előtte-utána képeket is lehet alkalmazni, amely azt mutatja, hogy mennyire hatásosak és előnyösek szalonja kezelései.

Azzal is lehet érvelni, hogy az egyedüli fogyókúra hatástalan, hiszen sokszor nem a megfelelő módszereket alkalmazzák, emiatt a fogyás eredménytelen lesz, vagy nagyon lassú, ráadásul a jojó-effektus is felléphet, és senki nem szeretné visszaszedni a nehezen leadott kilókat.

Az alakformáló kezelésekkel viszont gyorsabb és hatékonyabb eredmény érhető el.

Fontos az olvasó megszólítása is, hiszen így még jobban át fogja gondolni problémáját, és úgy fogja érezni, hogy az adott szöveg vagy hirdetés neki szól, például: „Ha fogyni szeretne, de Önnek sincs sok ideje, mi kínáljuk a legjobb megoldást!”

Ezzel le lett szűkítve a réteg, azokra, akiknek kevés idejük van, és el fogják olvasni a bejegyzést, hiszen illik rájuk a leírás, és szeretnének időmegtakarítással fogyni.

A szépségszalon marketingben, mint láthattuk, nagyon fontos szerepet játszik a meggyőzés művészete, kiváltképp egy alakformáló vagy fogyasztó stúdió esetében.

Muszáj meggyőzni a leendő ügyfeleket arról, hogy miért rossz az, hogy súlyfeleslegük van, miért lesz sokkal jobb az életük, ha ezt sikerül leadniuk szakember segítségével egy fogyasztó stúdióban.

Ez a marketing egyik fő eleme, nem szabad elhanyagolni, hiszen így vonzható a legtöbb ügyfél.